torstai 30. maaliskuuta 2017

Viidespäivä Ranskassa

Iltoja täältä Lyonin seuduilta! 
Meillä oli tänään tämän päivän viimeinen työpäivä, esivalmistelimme muiden Ranskalaisten opiskelijoitten kanssa tämänpäivän päivän ruokia. Alkupalana oli Lyonilainen salaatti, pääruokana oli kalaa valkoviinisipulikastikkeeessa, sieniä sekä perunamuussia foliopikkuvuoissa ja jälkiruokana oli suklaakiisseliä kermavaahdonkera, koristeena oli mansikoita, oma tekemä keksi sekä muffini paloja.
Ennen ruokailun alkua menimme pieneen rinkiin ja esittelimme päivänruokia sekä pääkokki valitsi mitä kukin tekee. Sen jälkeen lähdimme ottamaan tilauksia vastaan ja tekemään niitä asiakkailaille. 
Keittiönpuolella meininki oli hyvä, mutta kiireinen. Meinasimme jäädä jalkoihin kiireisillä ajoilla sekä  jouduimme tälläkertaa itse pohtimaan mitä teemme, koska apu ei ollut lähellä. Selvisimme hyvin kuitenkin kiireisestä päivästä joten hurraa huudot sille! 
Keittiön päivän jälkeen saimme yksityiskierroksen Lyonin kirkossa. Ihastelimme kaunista kirkkoa sekä otimme vähän kuvia, meillä oli myös opas kuka kertoi kirkon historiasta ja musiikista
Kirkko reissun jälkeen lähdimme hotellille ja pidimme tunnin lepotauon. 
Lepotauon jälkeen lähdimme ratikalla puistoon jossa oli eläimiä, matkalla piipahdimme antiikkikaupassa jossa oli huonekaluja ja esineitä, ne olit kauniita hienoja. Kauppa reissun jälkeen jatkoimme eläinpuistoon jouduimme matkalla vähän kysymään neuvoa ohikukijoilta. Kun vihdoin pääsimme pienen sekaannuksen jälkeen paikan päälle, kiertelimme puistoa ja katselimme eläimiä. Paikassa oli paljon ihmisiä, kaunis ilma ja vähän uusia eläimiä mm. Kirahveja, emuja ja flamingoja. Sen jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa kohti hotellia. Matkalla pysähdyimme parissa ruokakaupassa ja ostimme pientä evästä ja juomista. Kaupareissun jälkeen tulimme ratikalla suoraan hotelille nukkumaan odottaa seuraavaa päivää. Päivä kaikinpuolin erikoinen sekä mukava.
~ Elena,Julia ja Noora
(Anteeksi mutta kuvia ei nyt pysty laittamaan, koska tässä on pieniä teknisiä ongelmia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti