perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kokit Ranskassa

Torstai, perjantai sekä lauantai päivä. Hei täältä Lyonista. Olimme torstain ja vielä tämän perjantain opetus-ravintolassa, torstai aamusta aloittelimme kuorimaan katkarapuja, jotka menivät päivän lautas-annos salaattiin, muut auttelivat esivalmistelemaan pääruokaa ja jälkkäriä, torstaina pääruokana oli kanaviilokin näköistä ja tuoksuista kanaruokaa ja sen kaverina oli riisiä ja punaisia papuja ja jälkkärina oli suklaamuffinsi ja koristeena oli kiiviä ja appelsiiniä ja myös pieni coctail annos. Torstaina oli paljon asiakaita, joten jouduimme levittämään paljon lautasia vierekkäin, jotta saimme annokset tehtyä, jaoimme tehtävät niin että jokainen sai laittaa lautaselle jotaki, myös tiskissä jouti ollemaan koska lautaset piti heti saada puhtaana takaisin. Kun saimme työt tehtyä niin teimme taas perinteisesti loppusiivouksia ja pääsimme lähtemään hotelille, kun pääsimme hotelille niin menimme viemään melkein heti kokkitakit pyykkiin, kun pyykki oli valmis haimme takit pyykistä ja veimme ne oikeille omistajille ja ottimme myös omat takimme pyykkien joukosta, sitten vähän aikaa rentouduimme ja rentoutumisen jälkeen osa meistä lähti ratikkalla ja metrolla vanhalle kaupungille, kun pääsimme vanhalle kaupugille niin menimme ylös metrolla katselemaan vanhoja raunioita jotka olivat 2000 vuotta vanhoja, sen jälkeen etsimme sopivaa ravintolaa, kun löysimme sopivan ravintolan niin menimme sinne syömään, kolme tilasi menuun ja kaksi meistä tilasi vain alku ja jälkiruoan, syömisen jälkeen lähdimme takaisin hotelille. 

Perjantaina eli tänään oli Viimeinen päivä ravintolassa. Aamulla leikkasimme kuoret pois veriappelsiineistä ja normi appelsiineistä, sitten leikkasimme niistä viipaileta, ne menivät päivän salaattiin, muut auttelivat esivalmistelemaan pääruokaa ja jälkkäriä. Pääruokana oli tänään Ranskalaisia ja simpukoita ja jälkkärinä oli pannacotta jossa oli murskattua kiiviä. Ruokailulla, kun olimme vikaa päivää niin saimme pienet lahjat ja opettaja ja ohjaaja antoi myös takaisin lahjat, myös vikan päivän kunniaksi he olivat leipponeet meille Ranskalaisen kakun, samassa lautasessa, jossa kakku oli niin luki suomeksi hyvää ruokahalua, se oli hauskasti ja hyvin kirjoitettu. Lautas-annoksia meni myös tänään mutta ei niin paljon kuin eilen, kun työt oli tehty nii kättelimme, halasimme ja myös pääkokki teki meille poskisuudelmat Ranskalaiseen tapaan. Illalla kävimme viellä kahvilla ja kaakaolla ja tulimme takaisin hotelille. 

Lauantai eli huominen päivä. Huomenna lähdemme kotia kohden, ensin menemme junalla ja sitten metrolla ja kävelemme paljon painavien laukkujen kanssa, kunnes pääsimme lentokoneeseen, vaihdamme konetta saksan lentokentällä.Kuva katkaravuista, joita kuorimme.Rauniot, joita kävimme katsomassaKakku ja hyvää ruokahalua teksti :)

1 kommentti:

  1. Kiitos Elena, hienosti muistit kaikki tapahtumat, on tapahtunut niin paljon näiden päivien aikana.

    VastaaPoista