maanantai 22. toukokuuta 2017

Jalkapallopelejä, museo ja oppimisympäristönä

21.5.2017
Kävimme museolla katsomassa taidetta (punaisia neliöitä) ja viereisellä Rittersportin suklaatehtaalla.
Museolla oli siis punaisen värin näyttely. Mielestäni mustan penkin näköinen taide-esine oli kaikista kaunein ja hienoin, joku olisi voinut luulla sitä jopa oikeaksi penkiksi. Toisin kuin muut taide-esineet ja maalaukset se oli keskellä käytävää. Stuttgartissa oli pyöräilytapahtuma jonka vuoksi katuja oli suljettu autoilta ja poliiseja ym. pelastushenkilökuntaa oli paljon paikalla. Veikkaisin että poliisit olivat enemmänkin jalkapallo otteluun menevän väkijoukon vuoksi.

22.5.2017
Menimme tutustumaan Nikolauspflegenin IT-alan oppimisympäristöön. Oletukseni mukaan IT-alan opiskelijat puhuivat parasta englantia. Oli mielenkiintoista katsoa opiskelijoiden työn jälkeä, ehkä erityisesti siksi että olin joskus kauan sitten opiskellut oma-aloitteisesti sivun luomista.
Keskustelimme myös henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa Suomesta, Saksasta, koulunkäynnistä, jalkapallosta ja jääkiekosta. 
Sovimme myös että Suomi-Venäjä pelistä ei puhuta.

Stuttgartissa pelattiin eilen jalkapallo ottelu jossa Stuttgart nousi takaisin Bundesliigan pääsarjatasolle.
Väkeä oli kuin pipoa.
Stuttgartin kadut olivat puhtaat huomioonottaen eilisen jalkapallo pelin. Suomessa samanlaisen voiton jäljet näkyisivät vuosien jälkeenkin. Puhdasta sakkia nuo saksalaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti