lauantai 27. toukokuuta 2017

Viimeiset päivät

25.5.2017

Kävimme Stuttgartin City Tourilla.
Bussikaista oli niin sanottuna "Double Decker" eli kaksikerroksinen bussi.
Stuttgartin maisemat olivat upeat ja bussissa oli kuulokkeet joista kuuli kaupungin rakennuksista, historiasta ja maisemista tarinankerronta -tyylisesti. Pysähdyimme Mercedes-Benz museolla jossa oli näytteillä Mercedeksen autoja, pyöriä ym. koko yhtiön olemassaolon ajalta.
Siellä ei myöskään salailtu tai peitelty sitä että Mercedes käytti juutalaisia, kommunisteja ja muita vähemmistöjä orjina toisen maailmansodan aikana, vaan siitä kerrottiin avoimesti. Itse museo oli jo näyttävä näky itsessään ja näkymät ylemmistä kerroksista olivat uskomattomat.

Bussista näkyi matkalla Stuttgartin keskusta joka sijaitsee laaksossa, jossa sijaitse yli 600 000 asukasta. Sinne mahtuisi muutama Turenki lähikylineen.26-27.2017

Tutustuimme vielä hotellin lähiympäristöön ja kävimme ottamassa kuvan Evankelisesta kirkosta.
Eilisen päivän lopuksi kävimme vielä ravintolassa syömässä saksalaista safkaa. Parempaa kuin Suomessa. Olen nyt lentokoneessa ja mietin Saksan matkaa kokonaisuudessaan. Mitä jäi käteen? Perusteellinen kokemus saksalaisesta kulttuurista, opetuksesta, työkulttuurista ja kansalaisista.
Löysin monia asioita mitä toivoisin Suomeenkin ja tietoa jonka muistaa loppuelämän. Esimerkiksi sen että saksalaiset -tarvitsevat- sääntönsä, junat ja metrot voivat olla myös ajoissa, ja sen että suomalaiset puhuvat todellisuudessa hyvää englantia ja kyseessä on vain perinteistä suomalaista itsekritiikkiä.

Kokonaisuudessaan Saksasta saadut kokemukset tulevat muistumaan loppuelämän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti