tiistai 16. toukokuuta 2017

Ensimmäiset päivät Saksassa

14.5.2017
Lentopelko on todennäköisesti maailman kauhein tunne. Frankfurtin lentokentällä sain jo ensimmäisen kosketuksen saksalaisen kulttuurin kanssa. Kyber-hyökkäys oli kaatanut lukuisten paikkojen internet yhteyksiä jopa se oli johtanut junan myöhästymiseen. Hotelli Lindenille saavuimme klo. 23.00.
15.5.2017
Maanantaina tapasimme Nikolauspflegen apulaisrehtori Elke Wagnerin jonka kanssa keskustelimme koulun toiminnasta ja tapasimme Validian Ammattiopiston väen ja tutustuimme koulun ympäristöön. Näkymät alueelta olivat uskomattomat. Stuttgart on kaunis kaupunki.
16.5.2017
Tiistaina tutustuimme kouluun syvällisemmin ja kävimme tunneilla. Myytti siitä että Saksalaisilla ei ole huumorintajua kumottiin kun Elke kysyi eräältä oppilaalta puhuuko hän englantia johon hän vastasi "no, I am just imitating".
Kävimme myös koulun kaupassa, Schwarzmarktissa, siellä sokeat ja näkövammaiset oppilaat myivät kahvia, juomia yms.


2 kommenttia:

  1. Kiva lukea että olette päässeet hyvään alkuun Stuttgartissa. :) Kateellisena olen kuunnellut myös uutisia siellä vallitsevasta helteisestä säästä! Mukavaa loppuaviikkoa ja oppimisen iloa :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että olette turvallisesti perillä ja kohta jo ensimmäinen viikon verran kokemuksia rikkaampina. Toivottavasti lämpö yltää tänne pohjoiseenkin! Mukavaa viikonloppua ja terveiset Validian väelle :)

    VastaaPoista